"Пристанищен комплекс - Русе" отбеляза 150-тата си годишнина с тържествен концерт

20:06, 25 юни 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вчера, в Доходно здание се проведе тържествен концерт по повод 150-тата годишнина на „Пристанищен комплекс – Русе”, съобщават домакините от Община Русе.

На събитието присъстваха зам.-кметът „Комунални дейности” Наталия Кръстева, изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс – Русе” Петър Драгошинов, десетки официални лица, гости и служители. 

„Днес „Пристанищен комплекс – Русе” е познат със своите традиции, съхранили опита на предците ни в управлението на пристанищните центрове по поречието на река Дунав. Щастлива съм да споделя днешния ден с вас, защото 150 години са един внушителен период, благодарение на който днес заемате важно място в развитието на града” – е казала зам.-кметът на Община Русе.

От своя страна инж. Драгошинов е приветствал всички по повод празника на ръководената от него институция и е разказал вековната история на пристанищния комплекс.

„Пристанищен комплекс – Русе” ЕАД е търговско дружество с място на управление гр. Русе. То ръководи дейността на няколко основни български пристанища, разположени на р.Дунав: Русе, Тутракан и Силистра. Пристанищата от комплекса са разположени на пътя на Европейските транспортни коридори № 7 и № 9. Те предоставят удобна връзка между страните от Западна Европа - Югоизточна Европа – Азия - Задкавказието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама