До август се очаква да започне подмяната на терена и монтиране на осветление на Гр. стадион в Русе

14:06, 27 юни 16 / Политика 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 5 юли ще бъде обявена обществена поръчка за нов терен и монтиране на осветление на Градския стадион в Русе. Това означава, че до август може да започнат същинските ремонтни дейности, ако всичко е наред и няма обжалвания.

Това заяви днес в Русе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който изрази надежда до няколко месеца стадионът вече да е готов да приеме първите мачове на "Дунав" в елита след 25-годишно прекъсване.

Министър Кралев уточни, че предвид значението на този факт, сроковете за изпълнение ще са водещи в процедурите, което обаче в никакъв случай няма да означава компромис с качеството на изпълнение.

Той добави, че все още не са ясни критериите, по които стадионите ще бъдат лицензирани за новата Първа лига, според предварително договорените условия обаче от 14 стадиона само 5 отговарят на изискванията.

Кметът на Русе Пламен Стоилов гарантира, че ангажиментите на Общината за ремонт на сектора за гости, санитарните помещения и съблекалните ще бъдат свършени до 7 юли.

Както вече съобщихме, съоръжението има нужда от сериозно стягане, за да може да посрещне първите мачове на ФК "Дунав" в "А" група след 25-годишно прекъсване.

Припомняме, че "драконите" си спечелиха промоция в елита 2 кръга преди края на сезона, а в предпоследния получиха златните медали и шампионската купа на "Б" група. Те финишираха по категоричен начин на първото място във втория ешелон с преднина от 10 точки пред втория "Поморие" и 14 пред третия "Локомотив" Горна Оряховица.

Предстои през всяка следваща година в местния бюджет да бъдат залагани и по около 300 000 лв. за довършване на проекта за по-мащабна реконструкция на Градския стадион, включваща монтирането на още седалки, покриване на по-голяма част от трибуните с козирка, оформянето на ВИП-сектор и т.н., заяви Стоилов.

"Заедно с народните представители и администрацията работим по амбициозна програма, с която до няколко години спортната база на Русе ще бъде на стандартите, даващи възможност за произвеждане на спортисти - носители на медали от Европейски и Световни първенства", добави русенският кмет.

В тази връзка днес бе съобщено още, че се очаква до края на юли да бъде обявена и обществена поръчка за около 2.8 млн. лв. за ремонт на базата на Спортно училище "Майор Атанас Узунов" и на пансиона за ученици към него.

По-рано през деня заедно с депутати от ГЕРБ и представители на местната власт министър Кралев преряза лентата на комбинирана спортна площадка, наречена „Арена Бяла“. Съоръжението е в района на ОУ „П. Р. Славейков“ - Бяла, снабдено е с изкуствено осветление, терен за няколко вида спорт и седящи места за 380 души. Той посети и Ценово, където получи икона и сувенирна чиния с герба на местната община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама