Промени в проектозакона за бурките между първо и второ четене, предлагат вносителите

16:03, 27 юни 16 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целта ни е да предотвратим неща, които се случиха в развитите европейски страни, подценявали десетилетия наред този проблем.

Така народният представител от "Патриотичен фронт" и зам.-председател на ВМРО-БНД Искрен Веселинов мотивира днес предложението за криминализиране на радикалния ислям у нас, което мина на първо четене в парламента.

"Този тип идеология вече прониква в България. Липсваха обаче тези правни норми, които на практика да са предупреждение към всички, които си мислят, че могат безнаказано да разпространяват тази идеология. Начинът на действие на този тип организации вече е виден в Западна Европа. На практика в Белгия и Франция вече бяха създадени независими от централната власт и културата на приемащата държава зони", добави Веселинов, който определи като сериозна победа създаването на законодателна преграда пред навлизането на радикалния ислям у нас.

Депутатът коментира и противоречията, които среща от страна на ДПС и ДОСТ по отношение на друг подобен законопроект, включващ забрана на носене на облекло прикриващо лицето.

"Основният въпрос е да не позволим създаването на такива ядра на радикалния ислям, които да генерират субкултура, която се изключва от културата на основното общество и атакува светските устои на Българската държава. Всъщност и Местан, и Казак, които са двете половинки на доскорошното уж либерално ДПС, са на едно мнение, че не трябва да има санкции и имамите да продължат да забулват хората", коментира Веселинов.

В тази връзка той добави, че е радостен, че българското общество подкрепя ВМРО в това начинание, включително и мюсюлмани.

"Съобразихме се във формулировката за частично скриване на лицето дори и с Главното мюфтийство, а именно закриване на устата и носа или очите и ушите, т.е. отпадна покриването на косата, което включва и забрадките", добави Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама