Откриха нелегални цигари в румънски камион на ГКПП Дунав мост

12:43, 28 юни 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор на товарен автомобил „Volvo" с румънска регистрация пренасял нелегални цигари, укрити в метални туби от двигателно масло, съобщават от Агенция "Митници". Това разкриха инспектори от Митница Русе, които снощи са спрели за проверка напускащия страната през ГКПП Дунав мост Русе - Гюргено камион.

Превозното средство първо е насочено за сканиране с рентгеновата система, а след това е подложено на щателна митническа проверка. Едната от тубите със съмнителна плътност се намирала във фабричния шкаф на товарното ремарке, а другата е била прикрепена на челната страна на ремаркето.

При по- внимателен оглед митническите служители установили, че тубите се срязани и съдържанието им е подменено - вместо масло, металните опаковки съдържали стекове с цигари без български акцизен бандерол и с надпис „DUTY FREE". От укритията са извадени общо 200 кутии цигари от марките „Pall mall", „Assos slims" ,  „Karelia ome" и „L&M".  

По случая в Митница Русе е образувано досъдебно производство, което се води в условията на „незабавно производство". Шофьорът на румънския камион е задържан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама