Русенски младежи проведоха обучение за лидерствотото и неформалното образование

15:45, 28 юни 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на три дни представители на Младежки парламент и клубове при Общински младежки дом - Русе участваха в лятно училище за младежки лидери, което се проведе в местността Узана в Стара планина и бе част от заложените дейности на Общинския годишен план за младежта. Информацията съобщава прес центърът на Община Русе.

По време на отделните сесии младежите са се запознали и и са споделили своите страхове и очаквания, учили са се как се работи в екип, какво е лидерство и активно младежко участие, като всичко това се е случвало под формата на игри и казуси. Част от темите са водени от психолога Веселина Василева, а други от младежки работници. 

Вторият ден на обучението е бил посветен на интересни теми, свързани с развитие на личностния потенциал на участниците, лингвистично програмиране, потенциала на сетивата и практики и кодове на успеха. Те са били представени от Ирена Петрова - Директор Дирекция "Образование и култура" на Община Русе. В третия ден младежите са работили по групи, като задачата им е била да представят бъдещи акции, инициативи и кампании.

Участниците от четирите групи са представили различни и много интересни проектни идеи, които подлежат на бъдещо обсъждане и реализиране. Освен, че получиха нови знания и умения, младежите са успели да посетят и географския център на България. В края на обучението всички участници са получили диплом за активно участие и успешно преминато лятно училище за младежки лидери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама