УМБАЛ-Русе ще си сътрудничи с клиника за спешна помощ от Букурещ

14:50, 30 юни 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Университетската многопрофилна болница за активно лечение-Русе вече може да разчита на подкрепата на клиниката за спешна помощ „Флоряска“ в Букурещ. На 28 юни 2016 г. двете здравни заведения подписаха договор за сътрудничество и взаимопомощ, съобщиха днес от УМБАЛ-Русе.

От българска страна са присъствали директорът на болницата д-р Иван Стоянов, а от румънска - ръководителят д-р Сорин Паун, медицинският директор д-р Йонуц Негой, финансовият директор Кристина Чиботару и кардиохирургът проф. Шербан Брадищяну. Освен съдействие при извършването на кардиологични интервенции и лечение е договорен регулярен обмен на кадри и реализирането, в близко бъдеще, на съвместни обучения в областта на инвазивната кардиология, пластично-възстановителната хирургия и изгарянията. Допълнително са обсъдени детайли относно наличната медицинска техника и възможности в двете болници и условията за спешен транспорт на пациенти с хеликоптер.

И двете ръководства са се обединили около становището, че с тази стъпка се полагат основите на едно дълго и плодотворно сътрудничество и изразиха благодарността си към българското посолство, което посредничи през целия процес на подготовка и подписване на договора. Н. Пр. посланик Александър Филипов е подчертал, че медицината е една многото области, в които България и Румъния си сътрудничат и е декларирал готовността на посолството за оказване на съдействие и за в бъдеще.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама