В Русе бе открит център за рехабилитационна техника за хора с увреждания

14:58, 30 юни 16 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Русе официално бе открит „Център за комплексно обслужване на хората с увреждания с медицински изделия и помощни средства“ на Сдружение „Здраве за всички“. Той отвори врати на ул. "Олимпи Панов" 8, а на откриването присъстваха зам.-областният управител Станимир Станчев и председателят на Общински съвет - Русе чл.-кор.проф. Христо Белоев. 

Центърът ще предлага широка гама рехабилитационна техника, цифрови и програмируеми слухови апарати, иновативни продукти за превенция на декубитус и рани от залежаване, говорилни апарати и други. Центърът разполага и със слухопротезен център, който ще предлага изследване на слуха и подходящи технически методи за подобряването му. Техниката ще бъде отпускана безплатно за хората с увреждания, по Наредба 2 на Министерството на труда и социалната политика. 

Общите усилия на неправителственият сектор и местната администрация доведоха до реализирането на този проект, който ще предоставя навреме необходимите помощни средства и медицински изделия на нуждаещите се и ще подобри качеството им на живот, коментираха присъстващите. 

Това е поредният център, който сдружение "Здраве за всички" разкрива в страната, коментираха представители на неправителствената организация. От сформирането си през 1996 г. сдружението се специализира в обслужването на хората с увреждания с технически помощни средства, привличане на общественото мнение и отговорните държавни институции към най-актуалните и социално-значими здравни проблеми, формиране на диференциран подход към обществени групи с влошен здравен статус, разработване на проекти в областта на здравното обслужване.

Информация за сдружението, както и за техническите средства, които се предлагат, могат да бъдат открити на официалния сайт. 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Марин Русеборн 17:39, 29 май 20

Имате ли сервис за Phonax

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама