Общините в Област Русе ще уточняват приоритетите си за рехабилитация на пътната мрежа

16:15, 30 юни 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 30.06.2016 г., в Зала 1 на Областна администрация Русе се проведе заседание на Секторната комисия в областта на транспорта и енергетиката под председателството на Валентин Колев – заместник областен управител на област Русе. Информация за срещата съобщават домакините от местната администрация.

Директорът на Областно пътно управление Русе Ростислав Стефанов е представил Анализ на технико-експлоатационното състояние на участъците от Републиканската пътна мрежа на територията на област Русе и възможността за поетапно осигуряване на средства за финансиране на ремонтите или рехабилитацията им през 2017 г.

Стефанов е обяснил, че през м. май и юни 2016 г. предстои да се изпълни превантивен ремонт на Път II – 51 Бяла- Копривец – Попово от км. 0+060 до км. 14+941, финансиран съгласно ПМС № 85/15.04.2016 Г. на Министерски съвет. През настоящата година се изпълняват ремонтно-възстановителни работи на обект: Път I-2 Русе- Разград, рехабилитация на мост при км. 34+196 над р. Бели лом, с. Писанец. Възложено е за проектиране Път II – 23 (Русе- Цар Калоян) – Червена вода – Кубрат с обща дължина 46,700 км. в изпълнение на: Разработване на проекти в пълна степен на проектна готовност, с които Агенция „Пътна инфраструктура“ ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Последвала е дискусия, в следствие на което е било взето решение да се организират работни срещи на Областно пътно управление с ръководствата на осемте общини, на които да се приоритезират дейностите по ремонта и рахабилитацията на съответната пътна мрежа. Графикът за срещите трябва да се представи на Областния управител до 15 юли, а самите срещи да се проведат до края на м. август. Беше оценен напредъка по изпълнение на целите и мерките в областта на транспорта и енергетиката, включени в Общинските планове за развитие (2014-2020г.) през 2015г. на Общините: Бяла, Ветово, Две могили, Русе, Сливо поле и Ценово.

Комисията е решила и да се сформира експертна група с представители на Областна администрация, Община Русе, Регионална здравна инспекция Русе, Регионална инспекция за опазване на околната среда Русе, Областна дирекция на МВР Русе, Областно пътно управление Русе, Железопътна инфраструктура поделение Горна Оряховица, която да разработи и представи на следващото заседание оценка по изпълнение на плана за действие към стратегическата карта на шума и околната среда на агломерация Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама