С грандиозен концерт русенската фолклорна студия "Зора" отбеляза края на творческата година

16:34, 30 юни 16 / Култура 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С грандиозен концерт ФТС „Зора” към Общинския младежки дом завърши поредната си творческа година, съобщава Община Русе.

Над 50 танцьори се изявиха снощи на голямата сцена на Доходното здание. Бяха представени 12 танца, като всеки един от тях завладя сърцата на публиката. 

За първи път на годишния концерт са се изявили и най-малките танцьори на студията. Съставът им бе сформиран преди две години и сега вече те умело стъпват на сцената. Освен обаче танцувалните умения, момичетата на Мъгърдич Астхигян са показали и завидни певчески умения. 

Изпълнения на едни от най-популярните български народни песни гостите са чули в изпълнение на Елина и Радина. Те пък са поднесли своята изненада към всички присъстващи в залата, като като са изпълнили песента „Девойко мари хубава” в ново модерно звучене. Двете момичета вече са вземали участие на певчески фестивали, от които са се завръщали с грамоти и награди. 

Едни от най-популярните танци на ФТС „Зора” са преминали под съпровода на жив оркестър, сформиран специално за случая. На финала възпитаниците на Астхигян са представили Тракийски танц, с който вдигнаха публиката на крака. По традиция подаръци, цветя и дипломи са били връчени на завършилите вече абитуриенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама