SIN R1 на Росен Даскалов е първият български автомобил узаконен съгласно Европейското законодателство

11:48, 01 юли 16 / Спорт 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С регистрирането на българския спортен автомобил Sin R1 в КАТ София, произведен от фирма Sin Cars и създателят на болида русенецът Росен Даскалов, завърши процесът на индивидуалното типово одобрение, със съдействието на фирма „Технотест“, съобщава ВИП Комюникейшън.

Така за първи път в България се узаконява български автомобил съгласно Европейското законодателство.

Росен Даскалов е роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R1. Започва да се занимава с картинг и автомобилизъм още като дете. През 2012 година създава компанията Sin Cars и първият български суперавтомобил Sin R1.

"Sin R1 е автомобил, предназначен за улична употреба, хомологиран и се използва за широка гама от двигатели и допълнителни екстри – индивидуално оборудване, аудио система, един различен автомобил, максимално близък до състезателния. Може да се карa по писти, да се използва за track day, може да се кара и по нормални улици като всеки един автомобил. Притежава всички екстри, които имат и другите автомобили,като климатична инсталация, аудио система", коментира Росен Даскалов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама