Съдят мъж за държане на наркотици и боеприпаси и повреждане на полицейска кола

12:19, 01 юли 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишен мъж за противозаконно държане на наркотици и боеприпаси и за повреждане на полицейски автомобил, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Срещу Християн Д. е повдигнато обвинение, че на 22 октомври 2015 г. в старата столица; по пътя от там за Русе; а и в дунавския град, държал с цел разпространение 207,9874 грама марихуана и 0,51 грама метамфетамин на обща стойност 1 260,67 лева.

На 20-годишният е повдигнато и второ обвинение – че на същата дата в Русе държал 1 патрон калибър 12/70 за ловно оръжие, без да има за това надлежно разрешение, както и че противозаконно повредил лек автомобил „Ауди 80“, собственост на Областната дирекция на МВР в Русе. Според информацията на Апелативната прокуратура, той причинил щети за 1 084 лева. Повредени били предната броня, предната маска, декоративната решетка, предния десен фар и предния капак на возилото.

Обвиняемият употребявал различни наркотични вещества – марихуана и метамфетамин и се занимавал с пренасянето на такива от Велико Търново до Русе, като ги предавал на неустановени по делото лица, които ги продавали, съобщават още от Апелативната прокуратура.

В полицията в Русе била получена информация, че на 22 октомври 2015 г. обвиняемият ще пристигне в Русе с лек автомобил, в който ще пренася наркотици. Поради това бил утвърден план за задържането му и сформиран полицейски екип.

Около 8.45 часа на посочената дата обвиняемият пристигнал в Русе с лек автомобил „Фолксваген голф“ и спрял на паркинг. В себе си държал марихуана, а в колата марихуана и метамфетамин, укрити на различни места, както и един ловен патрон.

Веднага след като спрял, полицейските служители се отправили към колата, легитимирали се и разпоредили на водача да излезе от нея. Обвиваняемият решил да избяга, стартирал двигателя и въпреки че видял, че зад него има лек автомобил „Ауди 80“, рязко потеглил на заден ход, удряйки колата на ОД МВР – Русе.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в дунавския град. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама