Купуват нов водогреен котел за училището в Караманово, в Долна студена ще развиват младежки дейности

13:22, 01 юли 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две докладни записки разгледаха общинските съветници в Ценово по време на извънредното заседание на местния парламент, съобщиха от пресцентъра на местната власт в населеното място.

С гласуваното решение настъпват промени в годишната инвестиционна програма. Местните парламентаристи дадоха съгласието си за закупуване на водогреен котел за отоплителната инсталация на училището в село Караманово.

След многократни ремонти досегашното съоръжение не може да се възстанови и с протокол на лицензиран технически надзор се е наложило да се бракува. Инвестицията, която ще бъде направена за закупуване на нов котел е в размер на 11 760 лева.

Община Ценово ще придобие и дискова косачка. Закупуването на машината се наложи поради силното затревяване на зелените площи в населените места вследствие на обилните валежи през пролетта и в началото на лятото. От бюджета на общината ще се изразходват 3000 лева за закупуване на машината.

С друго решение на общинските съветници допълниха годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Те дадоха съгласието си кметът на общината да сключи договор за покупка на ¾ идеални части от сграда.

Собственик на останалата част от бившата сграда на РПК е Община Ценово. Имотът е масивна двуетажна сграда в центъра на село Долна Студена. Община Ценово възнамерява след ремонта да използва обекта за развитие на младежки дейности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама