Русе ще продължи ползотворното сътрудничество и с новата управа на окръг Гюргево

16:04, 01 юли 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 01.07.2016 г., в Окръжен съвет Гюргево се проведе среща по повод избирането на Мариан Мина за председател на Окръжен съвет Гюргево, след  провелите се на 05.06.2016 г. местни избори в съседна Румъния. От българска страна в официалното посещение взеха участие доц.д-р Стефко Бурджиев – областен управител на област Русе, двамата му заместници Станимир Станчев и Валентин Колев и Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация Еврорегион Данубиус. Информация за срещата съобщава прес центърът на Областна администрация - Русе.

От румънска страна присъстваха и Нику Мардале и Мируна Дудъу – Дирекция „Международно сътрудничество, стратегии и проекти“.

В началото на визитата Мина е представил Ръзван Кук – новият администратор на Окръг Гюргево и е уверил българската делегация, че ще има приемственост в работата и партньорството между двете администрации за надграждане на досегашните постижения. 

Председателят на Окръжен съвет Гюргево е изразил надежда, че ще бъдат одобрени максимален брой от внесените съвместни проекти по Програма Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020 г.

Участниците са били единодушни по отношение на един от най-успешните съвместни проекти,  уникален модел на добра практика – Асоциация Еврорегион Данубиус Русе – Гюргево. 

Отчетени са били и постиженията на Съвместната работна група от представители на земеделието в Окръг  Гюргево и Област Русе, побратимяването на общини, което засилва усещането за изграден успешен екип от двете страни на Дунава.

В своето обръщение към румънските си колеги доц. д-р Бурджиев се е обърнал с думите: „Окръг Гюргево и Област Русе пишат заедно една  стара и ценна история, в резултат на  проекти, които подкрепиха развитието на двата региона и  допринесоха за по-доброто взаимно опознаване, укрепване на сътрудничеството и реализирането на инвестиции от общ интерес“. 

Той е подчертал още, че общата ни българо-румънска граница и изграденото през годините добро партньорство и приятелство е уникален модел за сътрудничество и взаимопомощ.

Заместник областните управители Станимир Станчев и Валентин Колев са отправили поздравелниия и пожелания за успешен мандат на Мина и неговия екип, с убедеността, че доброто сътрудничество ще продължи и ще се доразвие и в нови трансгранични комисии.

В заключение областният управител  е отправил най-топли пожелания и от името на  жителите на област Русе и е изразил своето уверение, че и в бъдеще връзките между двата региона ще просперират за успешното развитие на нашите общности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама