Възроденият "Локомотив" Русе очаква сериозна конкуренция в Трета лига

15:28, 14 юли 16 / Спорт 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Няма пречки да играем в Североизточната Трета лига. Просто сменяме името на клуба от "Марисан" на "Локомотив". Оказа се, че името "Локомотив" Русе е свободно и няма пречки да го използваме. Минахме през всички необходими процедури в съда, както и през Министерството на младежта и спорта и БФС".

Това сподели за Topnovini.bg Борислав Богомилов. Бившият футболист и треньор на "Дунав" и "Локомотив" Русе ще бъде старши треньор на представителния мъжки отбор на "железничарите". Той за последно бе наставник именно на "Марисан", когото изведе до седмо място в Североизточната "В" група, а преди това оглавяваше и школата на "драконите".

В щаба му влизат още Ивайло Кирилов, Огнян Брайнов, Калоян Георгиев, Николай Дойнов, които ще водят и различните тимове от школата на клуба.

"Локомотив" ще разчита основно на играчи от Русе, играли в различни периоди в "Дунав", "Бенковски" Бяла, "Две могили", "Кубрат" и други отбори от региона.

"Североизточната "В" група или както през тази година ще е Трета лига през тази година ще е много силна. Оказа се, че първите два отбора от последния сезон - "Черноморец" Балчик и "Калиакра" Каварна няма да играят в новата Втора лига. Освен това "Добруджа" Добрич отпадна от "Б" група. "Спартак" Варна влиза от зоните. Традиционно силни са "Суворово", "Шумен", "Септември" Тервел. На фона на тези клубове, ние сигурно ще сме с най-ниския бюджет, който едва ли ще надхвърли 45 000 лв. Очакваме повече помощ и от русенската общественост в тази връзка", коментира Борислав Богомилов.

Той увери, че в подготовка за тежкия сезон вече има планирани контроли с отборите на "Дунав" и "Лудогорец" до 19 г., две проверки с "Академик" Свищов, както и мач с отбор от Тутракан.

"Готвим се и играем на игрищата на "Марисан", на стадион "Дунав", и на базата на ФК "Русе" до Градския стадион. Дори направихме тренировки и на пясъчния терен там. Знаете, че към момента базата на стадион "Локомотив" в Русе е отдадена на концесия на ФК "Аристон" и няма как да играем или тренираме там", каза още Богомилов.

Именно ФК "Аристон" има претенции да е правоприемник на "Локомотив" Русе. "Аристонци" играха на няколко пъти в Североизточната "В" група, но към момента нямат мъжки представителен отбор. Те разчитат само на школа, която дори подписа договор за сътрудничество с "Левски" София, където ще праща най-добрите си таланти.

Създаденият през 1930 г. "Локомотив" Русе пък има в историята си 1/4-финали и 1/2-финал в турнирите за Купата и множество участия във втория ешелон. През 2002 г. той спечели поредна промоция за „Б“ група, но клубът бе закрит от тогавашното си ръководство. Сега се възстановява като обединение между ФК "Марисан" Русе и детско-юношеската школа на ФК "Русе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама