Дискусионен клуб „Заедно“ създадоха в БСП

19:04, 22 юли 16 / Политика 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискусионен клуб „Заедно“ създадоха в БСП, похвалиха се от там. Целите са: да се допринесе за ускоряване процесите на обединение в БСП и в цялото политическо пространство „Център – ляво“; даване път на младите и уважение и респект към опитните.

В изказванията си инициаторите са коментирали, че е необходимо столетницата да се обърне с лице към бъдещето; да промени мнението на хората, че живее с миналото си. Решенията, които приема, да са реалистични, а обещанията – изпълними.

Дискусионният клуб ще бъде отворен за всички граждани. Събират се теми, по които да се извършат проучвания и да се подложат на обсъждане. Ще бъдат включени проблемите на възрастните хора; на здравеопазването и образованието; на качеството на социалните услуги и тяхната достатъчност; младежката безработица и др.

Актуални и обществено значими теми ще бъдат разработени от доброволци и експерти и ще се представят пред различни социални групи за дискусия.

Амбицията на учредителите, сред които са инж. Божидар Йотов, проф. Николай Михайлов, д-р Свилен Лазаров, Орлин Лазаров, Кристиян Галев и др., е да се разшири обхватът на дейността, като се изградят такива клубове във всички общини на област Русе.

Народният представител от БСП Добрин Данев е заявил подкрепата си с членство в новосформирания клуб.

За председател е избрана Деница Иванова – областен координатор на БСП.

До края на септември ще бъдат ясни темите, по които ще се организират дискусиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама