Контрабандни цигари за 750 хил.лв. заловиха русенските митничари

15:25, 23 юли 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
200 мастербокса контрабандни цигари са открили русенските митничари в товарен камион, пътуващ от България към Румъния през нощта на петък между събота. За разкритието говориха днес началникът на Митница Русе - Венцислав Халаджов, районният прокур Яна Илиева, директорът на ОД МВР-Русе Теодор Атанасов, началникът на Гранична полиция -Русе Димитър Чорбаджиев и началника на сектор "Борба с организирана престъпност" Пламен Борджиев. 

Цигарите са били скрити в тайник в задната част на ТИР-а, а специално изградена преградна стена е създавала илюзията, че цялото товарно отделение е празно. Проверяващите служители обаче са се усъмнили в някои от детайлите на автомобила, и са го подложили на скенер, където е било разкрито и тайното помещение. 

Цигарите са от една марка, съобщиха митническите служители, и са около 2 млн. къса - едно от най-големите количества, залавяни на "Дунав мост". Общата им стойност се оценява на над 750 хил.лв. Задържани са както шофьорът, така и товарният автомобил. 

Венцислав Халаджов коментира, че мерките, които предприема държавата за технически обезпечаване на граничните пунктове, както и продължаващото повишаване квалификацията на служителите вече дава резултат, и това е втори подобен разкрит случай за последните 2 месеца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама