«Пътуващото лятно кино» спира във Ветово с филма «Джулай»

11:33, 24 юли 16 / Култура 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на националното турне на «Пътуващото лятно кино» днес от 21:00 часа на градския площад във Ветово ще бъде представен филмът «Джулай» на режисьора Кирил Станков, съобщиха от БНТ 1.

Тази година националната кампания за възстановяване на летните кина в България „Пътуващото лятно кино“ на телевизията отбелзява 5 години. Началото на инициативата беше дадено на 8-ми юли в София с прожекция на филма „Жажда“ на режисьора Светла Цоцоркова.

Жителите на редица населени места в България, сред които и Ветово, ще имат възможност да съпреживеят магията на лятното кино. На разположение на малките читатели ще бъде и „Пътуващата детска библиотека“.

Уникалният медиен проект „Пътуващо лятно кино“ не само популяризира българското кино и подрепя кинотворците, но и постигна реални резултати – за четири години са възстановени летните кинотеатри на места, където от години няма такива – в Карлово, Елена, Генерал Тошево, Кърджали, Велико Търново, Силистра, Криводол, Поморие, Перник, Ямбол и Плевен.

Досега „Пътуващо лятно кино“ на БНТ 1 измина над 20 000 километра. Повече от 70 000 души гледаха 126 прожекции на български филми под открито небе. Рекорден брой зрители проследиха прожекции в Горна Оряховица, Велико Търново, Плевен, Сандански и София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама