Рязко е спаднал броят на заболелите от варицела

16:31, 24 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рязко е спаднал броят на заболелите от варицела през ваканцията, сочи последният отчет за инфекциозните болести на Регионалната здравна инспекция в Русе (РЗИ).

За една седмица са регистрирани само 9 случая. Всички те са в детски градини. Осем от заболелите са в град Русе, а един е в Голямо Враново. През предходния отчетен период заразените с варицела са били 20, също само в детски заведения, най-вече в Русе.

Ентероколитът мъчи жителите на дунавския град и това лято. От 12 случая 11 са в него, а 1 е в Кацелово. Също един е в детска градина в областния център.

От ротавирусен ентерит са се разболели трима души – двама в Русе, като единият случай е в частна детска ясла, а третият човек е в Две могили.

През последният отчетен период няма случаи на колиентерит и скарлатина, а през предпоследния е имало по един такъв от всяка от посочените болести. Не са засечени нови случаи на туберкулоза.

От разнасяната от кърлежите лаймска борелиоза се е разболял един русенец, при нито един през предпоследния отчетен период. Тогава обаче е имало 1 случай на марсилска треска, пак в град Русе.

Броят на болните от грип и остри респираторни заболявания също е нисък – 53,04 на 10 000 души през последния отчетен период, макар че се бележи лек ръст в сравнения с предпоследния, когато те са били 46,92 на 10 000 човека. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама