Ръководителите и деца от „Freedom” Dance Studio с участие в обучение в Италия

09:08, 25 юли 16 / Култура 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 10-дневна интензивна танцова програма в Мачерата, Италия се включиха ръководителите на „Freedom” Dance Studio при „Държавна опера“ - Русе, Анита и Алекс Асенови и четири от децата на студиото Катерина Калчева, Веселина Панайотова, Грета - Елена Шандуркова и Никол Димова.

Там те са били по покана от Маестро Паоло Лонди /директор на Ermitage - Visual and Performing Arts и Danza Macerata Festival/. Анита и Алекс са били част от преподавателите на събитието, а децата - участници в Danza Macerata 2016.

Четирите деца са получили възможност да работят освен със своите ръководители, също и с едни от най-големите имена в танцовата индустрия от Италия, Македония и България.

Децата участници в интензивната програма, са били в класове по: Класически балет, Модерн и Контемпорари, Джаз и Стрийт Джаз, Еспирал, Танцов театър, Хип - Хоп.

Участници в семинарите са взели над 150 танцьори от Мексико, Франция, Италия, България, Македония, Румъния, които са били разделени на две - до 14 г. и над 14 г.

В края на интензивната програма Анита и Алекс Асенови са поканени да бъдат част от преподавателският екип във Стипендиантската програма на Маестро Паоло Лонди през месец март 2017 г., както и в следващото издание на Danza Macerata Festival. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама