3 задържани за кражба на кабели в Русе

11:56, 25 юли 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима с автомобил са задържани от полицията след кражба на кабели на БТК. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе днес.

На 21 юли около 03:20 часа, на бул. Гоце Делчев в Русе, служители на Първо РУ са спрели за полицейска проверка товарен автомобил "Фиат Дукато", с който са се придвижвали трима мъже. Това е станало, малко след като въпросните лица са извършили кражба на кабели в района.

Установените трима са Е.Х. на 29 г., И.А. на 41 г. и М.Р. на 35 г., които се е оказало, че вече са известни на разследващите и правораздавателните органи.

В хода на работата си служителите на реда са изяснили, че те са отнели, чрез срязване на две муфи, 20 метра кабел от един тип, 50 метра кабел от друг тип и 45 см вътрешна част без изолация от муфа. Общата стойност на щетата е за над 1000 лева. Кабелът е собственост на БТК.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и е извършен оглед, при който са иззети откритите кабели, автомобилът и техническите средства, а лицата са привлечени и задържани с постановление на Русенска районна прокуратура.

По случая се води досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама