Предотвратиха контрабанден внос от Румъния на 6 тона козе мляко

14:52, 25 юли 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Звеното за фискален контрол на НАП на ГКПП „Дунав мост" предотврати контрабанден внос от Румъния на 6 тона козе мляко, съобщиха от пресцентъра на НАП в Русе.

При контролна проверка чрез разтоварване на цистерна с мляко, фискалните инспектори се усъмнили в достоверността на предоставените от превозвача документи.

След щателно измерване и изчисляване на обема на цистерната, служителите от фискален контрол са установили разликата между декларираните литри мляко и превозваните в действителност. Оказало се, че 6 тона от товара на цистерната не са декларирани.

След като инспекторите поискали обяснение на шофьора, той се е опитал да им представи фалшива товарителница. От НАП поясняват, че млякото най-вероятно е било предназначено за производство на готова продукция, която да се продава на вътрешния пазар в България, без да се плати ДДС.

За първата половина от 2016 г. звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на 1,2 млрд. килограма рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, мляко и млечни продукти и др. Най-голям дял сред следените стоки имат плодовете и зеленчуците.

Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио.

Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз, както и от мобилни групи във вътрешността на страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама