Фирма, строила фонтани в Русе и Пловдив, реконструира плувен басейн в Бяла

16:34, 25 юли 16 / Политика 25 992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Народният представител Пламен Нунев и кметът на Община Бяла Димитър Славов инспектираха днес работата по реконструкция на открития плувен басейн – част от спортен комплекс в града", съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ в Русе.

„Оценявам високо бързината и качеството на извършваните строително – ремонтни дейности. Разчитам, че срокът за изпълнение ще бъде спазен, за да се радват всички наши съграждани на прохладата в едно модерно съоръжение през следващото лято“, е казал Пламен Нунев, след като е разгледал строителната площадка и е запознат от представители на фирмата със стореното до момента.

Басейнът за обществено ползване в продължение на години е бил изоставен и не е функционирал. Той е с размери 35х25 метра с площ 881 м2 и средна дълбочина 1.48 метра. Общият му обем е близо 1300 м3.

Стойността на проекта е малко над 261 000 лева с ДДС. Частично финансиране осигурява Министерството на труда и социалната политика чрез проект „Красива България“. Обектът трябва да бъде завършен през месец октомври тази година, пише още в съобщението от ГЕРБ.

Изпълнител е „Аква пуулс“ ООД – Русе. Фирмата е с управители Мариан Георгиев Николов и Виржиния Христова Борисова, които са и съдружници с равно участие.

Справка на Topnovini.bg откри, че дружеството е със сериозен опит в тази сфера.

То е участва в изграждането на т. нар. сух фонтан пред Операта в Русе, част от 10-милионния проект, обновил Градската градина на централния площад "Свобода". Той бе реализиран по време на предходното управление на Община Русе, начело с Божидар Йотов (БСП). Лентата бе прерязана през есента на 2011 г., преди местните избори, от премиера Бойко Борисов и тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ президент Росен Плевнелиев. Изпълнител на изграждането на съоръжението за над 830 000 лв. с ДДС, е всъщност консорциум между „КРИС ГРУП” ООД с управител и едноличен собственик на капитала Иван Павлов, „ИПОЛИТ” ООД със същия собственик и управител и „АКВА ПУУЛС” ООД. Обединението „АКВА СТРОЙ“ е избрано от втория път.

Същото дружество е част и от обединението ДЗЗД "Русе 2013", регистрирано във Велико Търново, което е изпълнител на проекта, включващ строително-ремонтни и строително-монтажни работи за реконструкция, рехабилитация и благоустрояване на участъка от „Александровска“, площад „Батенберг“ и прилежащите пространства. Той започна и се реализира изцяло при управлението на Пламен Стоилов (ГЕРБ). С най-голям дял от 55% в ДЗЗД-то е великотърновската "ВТ Инженеринг", следвана от русенската "Интис" ООД с 25%, а с по 10% са "Пътинженеринг - ООД" и "Аква пуулс" ООД.

Русенското дружество е част и от Консорциум "Цар Симеонова градина Пловдив 2013" ООД, отговорен за обновяването на едноименния парк под Тепетата по европроект. Изграждането на водните ефекти там е за 1 759 521.33 лв. без ДДС и е възложено в края на 2013 г.

За "Поддръжка на Езерото (основен фонтан) и прилежащия сух фонтан в Цар Симеоновата градина в гр. Пловдив" за 12 месеца пък местната Община, на която начело от 2011 г. насам е Иван Тотев (ГЕРБ), е сключила договор с русенското ООД за 127 008 лв. с ДДС в края на 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама