Четири пожара са гасили огнеборците в Русенско

12:07, 26 юли 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожари в сухи треви и отпадъци са гасили екипите на пожарната през изтеклото денонощие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе.

Три от пожарите са гасили беленските огнеборци, а един служителите на Втора РСПБЗН.

В 13:28 часа екип от РСПБЗН – Бяла е насочен по сигнал за запалени сухи треви до квартал „Освобождение“ в града. Пожарът е потушен на площ от около 500 кв. м.

В 17:33 часа отново беленските пожарникари са гасили лумнали пламъци в суха растителност и до бензиностанция в града. В този случай пожарът се е разпрострял на около 50 кв. м.

Сигнал за трети пожар е постъпил в беленската пожарна в 17:47 часа, но този път произшествието е било в с. Ценово, на ул. "Хан Аспарух". Горенето е възникнало в изоставен селскостопански двор. Пожарът е ликвидиран на площ около 600 кв. м.

Тази сутрин в 5:05 часа два екипа на Втора РСПБЗН са участвали при ликвидиране на възникнало горене в суха трева, като пожарът се е прехвърлил в отпадъци в старото сметище на гр. Мартен. Произшествието е било на пътя между Мартен и Сандрово. Горенето е засегнало около 550 квадртни метра.

При четирите инцидента пожарникарите посочват като причина небрежност при боравене с открит огън. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама