Русенски деца в неравностойно положение взеха участие в екзотична театрална академия

14:09, 27 юли 16 / Култура 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 4 до 23 юли в китното родопско село Широка лъка се проведе за 14 път лятната театрална академия „Артисти за деца“, организирана от фондация „Ден Гри“, съобщават инициаторите на идеята. 

Темата на тазгодишното издание на академията е била Индия. В рамките на събитието е било работено с над 90 деца в неравностойно положение от различни краища на страната.  Екипът на „Движение за хармонично развитие на човека“ - BMST  от гр. Русе е участвал активно с ателиета по йога, бойни изкуства и танци. 

Водещ на ателие по бойни изкуства е бил супервайзорът на BMST и грандмайстор в сферата на бойните изкуства Теодор Недев, за когото това е било 12 участие в академията. Той е обучавал и помощника си в ателието Ариф Каменов, който е израснал в дом за сираци в Смолян, и участва от дете в академията. Ива Николова за 9 път е водила ателие по йога, като нейна помощничка е била Теодора Петрова. Наред с това децата са били обучавани да работят с маски, музика и кукли. 

Част от програмата е била представена в Девин и Смолян, а на самият фестивален ден, 23 юли, жителите и гостите на Широка лъка са имали възможност да се насладят на пълната програма, изработена съвместно между деца и артисти, потапяйки се в мистичния свят на далечна Индия. 

Екипът на BMST продължава да работи с деца като търси помощници, доброволци и спонсори, с които да развива проектите си, съобщават още от организацията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама