ФК "Дунав" търси текст за новия си химн

15:49, 27 юли 16 / Спорт 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за текст на химн на ФК "Дунав" обяви ръководството на клуба.

От десетки години излизането на терена на футболистите на представителния отбор на Русе е съпътствано от звуците на "Тих бял Дунав". "Небесно сините" фенове от своя страна на няколко пъти успяваха да съчинят и композират сами култови песни титулувани в определи периоди като химн на отбора или дори само на неговите привърженици.

По случай завръщането в елита на тима, носещ името на голямата европейска река, обаче клубното ръководство е решило да "подмлади" и официализира това.

За целта е обявен и конкурс за текст на новия химн. Всеки жалаещ ще може да изпраща своята идея на [email protected] до 3 август.

Вариантите ще бъдат прегледани и оценявани, като за избрания е осигурена и специална награда.

Композиторът Пламен Мирчев от своя страна се е ангажирал да композира и подходяща за целта мелодия, съобразена с динамиката на футбола и трибуните.

Целта на кратките срокове е този химн да зазвучи възможно най-скоро в елита.

Припомняме, че поради изискванията на БФС за изкуствено осветление на съоръженията, на които ще се играят срещите от Първа лига, "драконите" ще "домакинстват" за момента в Разград, до извършването на необходимия ремонт на Градския стадион в Русе.

Първият мач на "Дунав" в елита след 25-годишно прекъсване е на 30 юли, събота, от 21:15 ч. на "Лудогорец Арена" срещу "Верея" Стара Загора. Той ще бъде излъчен в пряко предаване от Диема спорт.

Междувременно за целта на излъчванията на дунавските срещи и студията преди тях вече бе направена и специална фотосесия на футболистите и треньорите от част от спортния екип на "Нова Броудкастинг Груп".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама