Капитанът на "драконите": Фенове и отбор заедно можем да постигнем много в елита

15:18, 28 юли 16 / Спорт 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Капитанът на "Дунав" Русе Диян Димов е обнадежден за предстоящото представяне на отбора в Първа лига.

30-годишният полузащитник е капитан на всички гарнитури на "драконите" по време на израстването си в русенската школа. Играл е още за "Бенковски" Бяла, "Лудогорец" Разград, "Светкавица" Търговище и "Етър" Велико Търново.

Димов отчете, че всички в отбора са готови за предстоящия сезон.

"Смятам че направихме добра подготовка и сме готови физически на 100% за първия мач. Играхме контроли с доста добри отбори като "Левски" София, "Берое" Стара Загора и румънския елитен "Волунтари". Представихме се на ниво, въпреки умората от тежките тренировки и по-късата ни скамейка", коментира русенският капитан.

Той е категоричен, че "Дунав" има отбор, който да представи града и името на голямата европейска река подобаващо в елита.

"Неприятно за всички е, че домакинските ни мачове засега ще са в Разград. Особено за нашите фенове. Надяваме се обаче да ни подкрепят в този труден за отбора момент. Така както го направиха и през миналия сезон. Тогава с тяхна помощ успяхме да преборим конкуренцията в "Б" група. Сега ще ни е още по-трудно. Фенове и отбор заедно обаче можем да постигнем много в елита", категоричен е Диян Димов.

В тази връзка той заяви, че в първия си мач в Първа лига за този сезон "драконите" излизат за победа. Както вече съобщихме, "Дунав" "приема" на стадион "Лудогорец Арена" в Разград тима на "Верея" Стара Загора на 30 юли, събота, от 21:15 ч.

"За мен лично е голямо събитие да изведа "Дунав" с капитанската лента в този мач. Първият мач за "Дунав" в елита след 25-годишно прекъсване. Сигурен съм, че имаме футболисти и по-важното отбор, който с подкрепата на русенската общественост и нашите фенове може дълги години да е в елита. Именно затова сме длъжни да преследваме победата във всеки мач в първенството, независимо срещу кого", сподели още русенският капитан.

Междувременно от клуба припомнят, че вече са в продажба билетите за мача на 30 юли срещу "Верея". Те са с цена 5 лв. и са достъпни в магазин "SportLic" на бул. "Цар Фердинанд" 3 /в сградата на "Здравко Чампоев" до Градските хали/ в Русе, както и на базата на "Лудогорец" до 14 ч. в събота. След 17 ч. в деня на мача могат да бъдат намерени и на касите на стадиона в Разград.

Първоначално се предлагат пропуски за централните сектори на "Лудогорец Арена", като след запълването им има готовност веднага да бъдат пуснати в продажба и билети за другите сектори. В тази връзка домакините от Разград припомнят, че за сигурността на стадиона се грижи и постоянно видеонаблюдение. На трибуните е забранено пушенето, като за целта има специално обособени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама