Осъдиха шофьор, седнал зад волана с 3,49 промила алкохол в кръвта

16:12, 28 юли 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъдиха шофьор, седнал зад волана с 3,49 промила алкохол в кръвта. Мъжът, който бил таксиметров шофьор, извършил нарушението в началото на юли в Русе.

Било установено, че той кара лекия си автомобил след употреба на алкохол и му бил издаден талон за медицинско изследване, което дало горепосочения резултат.

По закон всеки, който е хванат зад волана с над 1,2 промила алкохол в кръвта, се озовава на подсъдимата скамейка. Това се случило и на въпросния водач.

Той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му – 1 година и 6 месеца условно, с три години и половина изпитателен срок, както и глоба от 500 лева. Той е лишен и от право да управлява МПС в продължение на 3 години. От последното му е приспаднато времето, през което е бил санкциониран по идентичен начин по административен ред от полицията, след като е бил уличен в закононарушението.

Възпитателната работа с осъдения през изпитателния срок на присъдата му се възлага на полицейските служители при съответната Областна дирекзия на МВР по местоживеене.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама