1 900 лева обезщетение е осъдена да плати общината на жена, катастрофирала заради дупка на пътя

21:09, 28 юли 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 900 лева обезщетение е осъдена да плати община Русе на жена, катастрофирала заради дупка на пътя. Инцидентът е станал през септември 2015 г. на бул. „България“, в платното с посока от Дунав мост към центъра.

Автомобилът попаднал в уастък с множество дупки и при преминаването през една от тях – с дълбочина 15 см., една от гумите се спукала. Въпреки че жената управлявала с ниска скорост, внезапният проблем станал причина да изгуби управлението над колата, която се блъснала в крайпътно дърво.

Шофьорката и съпругът ѝ, който пътувал до нея, били откарани с линейка в Спешното отделение на болницата. При катастрофата жената получила множество травми, а преживяният стрес станал причина да се страхува да шофира и дори да се вози в МПС за продължителен период.

Виновник за нещастието си русенката видяла в общината, чиито служители не изпълнили задължението си да поддържат пътя или да сигнализират за препятствията по него.

Завела дело, а съдът се произнесъл в нейна полза. От поисканите 2 500 лева обезщетение ѝ били присъдени 1 900, ведно със законната лихва от датата на инцидента, а местната власт била задължена да ѝ възстанови и част от разноските, които направила за водене на делото.

Решението не е оконателно и може да бъде обжалвано пред Окръжния съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама