Жители на Ветово отново напомниха за инфраструктурните проблеми в общината

14:19, 24 авг 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на ВМРО-БНД и русенски депутат Искрен Веселинов се запозна с трудностите на гражданите на среща, организирана от кмета на община Ветово Георги Георгиев. Информация за срещата предава прес центърът на партията.

Присъствали са началникът на Районно управление "Полиция" Ветово, кметове на кметства и представители на транспортни фирми. Депутатът от ПГ на Патриотичния фронт е поел ангажимент да запознае Министъра на регионалното развитие и благоустройство, както и Агенция "Пътна инфраструктура" с проблемните области на третокласните пътища. 

Ремонт не е правен от десетилетия, коментират граждани. Това създава на свой ред предпоставки за опасни инциденти за ежедневно използващите ги граждани, тъй като вероятността на пътно-транспортни произшествия е голяма, следствие на лошата настилка и множеството дупки и липса на маркировка.

От изключителна важност за жителите на Община Ветово се е оказал и проблемът с използвания за обходен маршрут при ремонта на моста край село Писанец път Русе-Червена вода-Ветово-Сеново-Кубрат, който се нуждае освен от текущ, но и от основен ремонт. 

Веселинов се е зарекъл, че ще направи всичко възможно в програмата на Агенцията за ремонт да попаднат и третокласни пътища от нашия регион. На срещата той е припомнил и една от основните тези на ВМРО през годините. Регионалните диспропорции и липсата на адекватно поведение от страна на централната власт, която лишава Североизточна и Северозападна България от инвестиции, като приоритетно ги насочва на юг от Балкана, са сред най-важните причини за усещащото се изоставане на тази част от страната. Не само деформираната инфраструктура, но и явно демонстрираният отказ на държавата да промени тревожните тенденции са притеснителни, е заявил по тази тема Веселинов. Според него недостатъчни са средствата, които се заделят от централния бюджет за привеждане в нормален експлоатационен вид настилките в региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама