Наградиха победителите в международния конкурс за комикс и блицанимация в Русе

15:44, 24 авг 16 / Култура 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 24.08.2016 г., от 11:00 ч. във фоайето на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се състоя официалната церемония по награждаване на отличените участници в Международния конкурс за комикс и блицанимация „Комикс и хаос“. Официален гост на събитието беше Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе. Информация за събитието съобщават от прес центъра на Областна администрация. 

Конкурсът се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и се провежда за втора поредна година.

В приветственото си слово Станчев е изказал своята благодарност, че е част от тази уникална инициатива и е изразил своята удовлетвореност, че конкурсът се превръща в традиция за Русе и Русенска област и дава възможност за креативност и иновативност. 

Голямата награда на стойност 300 евро бе присъдена на Хорхе Силес Тригосо и Оскар Салес Санхинес от Боливия за творбата „Апокалиптична трансформация“.

Бе връчена и поощрителна награда на стойност от 50 евро за блицанимацията „Баща“ на Амир Мохамед Нури Делуей от Иран. Заместник областният управител е имал честта да обяви имената на  трима русенски творци, участници в конкурса,  които бяха наградени със сертификат: Стоян Стоянов – Комитски, Стефан Стефанов и Диян Бошняков.

Директорът на библиотеката Теодора Евтимова е благодарила на екипа, организирал Международния конкурс за  комикс и блицанимация,  както и на всички, подкрепящи този проект. В края на събитието тя е съобщила и темата на форума през 2017 година: „Жива факла“ – комикс или блицанимация по избрани откъси от романа на Стивън Кинг, по повод 70-годишнината на автора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама