М. Будинов: Предстоят ни трудни изпитания, но с феновете сме още по-силни

15:56, 25 авг 16 / Спорт 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мирослав Будинов пристигна в Русе преди 2 години. Той бе част от селекцията на Веселин Великов в "Дунав", която с минимални промени извървя пътя от третото до най-високото ниво. Комплексната му игра по целия терен и решителните попадения са нещото, с което се откроява нападателят и в първите мачове в елита.

Началото на сезона в Първа лига напомня старта на друг отбор, с който той направи нещо подобно - "Любимец". Там нещата не завършиха по най-добрия начин, но Будинов е категоричен, че "Дунав" тепърва предстои да постигне много повече.

"За момента имаме нещо като дежавю с това, което се случи преди години с "Любимец". Все пак обаче ситуацията е по-различна. Тогава отборът бе разбит умишлено, което не виждам тук как ще стане. С всеки мач трупаме все повече самочувствие и увереност, вярваме все повече във възможностите си и смятам, че можем да постигнем много", заяви Будинов.

Той отчете, че най-големият плюс на "Дунав" е в колектива и добрата атмосфера в съблекалнята, като не пропуска да отдаде значимото и на подкрепата на феновете.

"За нас тепърва започва първенството. В първите 4 кръга играхме срещу 3 отбора, с които се състезавахме до пролетта в "Б" група. Тепърва обаче започват трудните изпитания и тежките мачове и ще си проличи какво ни е нивото. Естествено, че за целта ни е необходима и подкрепата на феновете ни. Приятно съм изненадан от това, че въпреки разстоянието и времето много наши фенове идват в Разград и ни подкрепят. Имаше дори русенци, които пътуваха до Бургас и до Пловдив. Имаше някакъв отлив в последните мачове в "Б" група, който не мога да си обясня, но сега виждам, че все повече хора ни подкрепят. Надявам се това да продължава, защото и ние имаме нужда от тази подкрепа. Именно за нашите фенове е всичко това - стараем се да играем добре и да ги радваме с победи. Толкова години са чакали "Дунав" да е в елита, нека сега са с нас в тези важни за отбора изпитания", призовава нападателят.

Както вече съобщихме, на 27 август, събота, от 17 ч. на "Лудогорец Арена" "драконите" срещат "Черно море". Припомняме, че поради изискванията на БФС за наличие на изкуствено осветление на съоръженията, на които се провеждат мачовете от елита, русенският състав домакинства в Разград.

До момента дунавци са втори във временното класиране, а варненци - първи, като и двата тима са с по 10 точки, след като записаха по 3 победи и 1 равенство.

Билетите са с цени от по 5 лв. за централната трибуна и сектор "А" и по 10 лв. за сектор "В", както и за този за гостуващите фенове. Те са вече достъпни в магазин "SportLic" на бул. "Цар Фердинанд" 3 /в сградата на "Здравко Чампоев" до Градските хали/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама