Бизнес, администрация и академична общност ще обсъждат възможностите пред Русе и региона

15:05, 28 авг 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 16 септември 2016 г. в Русе, зала „Европа”, Доходно здание, ще се проведе дискусия на тема „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“. Събитието се организира от водещия ИТ издател ICT Media, Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и се провежда с домакинството на община Русе.

Road Show 2017 г.: „Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“, започва с пилотен проект в град Русе на 16 септември 2016г., а през 2017г. има амбициите да продължи в градовете Бургас, Варна, Добрич и Велико Търново. Дискусията има за цел да създаде предпоставки за развитие на съответния регион, посредством подобрение на бизнес климата в него. Целта е обсъждане възможностите за взаимодействие между местната власт, местните академични среди и бизнеса за осигуряване на преференциални условия към инвеститорите в конкретните региони, намиране на подходящи местни кадри за нуждите на бизнеса и стимулиране конкурентоспособността на компаниите от индустриалните сегменти чрез аутсорсинг и ИКТ.

На събитието ще присъстват представители на община Русе и по-малките населени места в региона, академично ръководство и декани от Русенски университет „Ангел Кънчев“, директори на гимназии в областта, местният бизнес, изпълнителни директори на големите компании в региона и други. Лектори в дискусията ще бъдат д-р Страхил Карапчански, заместник-кмет „Европейско развитие“, община Русе, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет, град Русе, проф.д-р Велизара Пенчева, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“, Олга Стоичкова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България и Станимир Николов, член на УС на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на ЕПАМ Системс България.

По данни на Българската аутсорсинг асоциация, аутсорсинг секторът в България се развива все по-успешно. Много родни компании са носители на престижни европейски и световни награди, показват проучванията на БАА. От изключително значение са две отличия, които страната ни получи – Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината, с която Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA) удостои България през 2015 г., както и наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за България като аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г.

Развитието на инвестиции в бизнес сгради бележи ръст в последните години. Все повече професионални инвеститори се насочват от столицата към развитите областни градове. Това ще даде възможност на компании да намерят подходящи пространства със съответното качество в тези градове и да развият дейност извън София.  Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България работи активно за налагане на високи стандарти в сферата и за това да покаже реалните бизнес ползи от интелигентното инвестиране в сгради. От създаването си през 2013 г. досега в нея членуват над 25 дружества, собственици на бизнес сгради с РЗП над 600 000 кв.м., находящи се в Република България.

Предстоящото събитие в Русе ще акцентира върху положителните възможности, от които регионът би могъл да се възползва за своето развитие. Всеки, който се интересува от темата и иска да се включи в дискусията на 16 септември в Русе, е необходимо да се регистрира и да получи потвърждение. Участието е безплатно, регистрация за участие може да бъде направена онлайн. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама