Над 300 задочни студенти направиха първата си „академична разходка“ в Русенския университет

13:14, 29 авг 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Академична разходка“ от миналото към настоящето направиха студентите задочници в Русенския университет. Тази година младежите, избрали да учат висше образование в задочна форма в Русе са 341-ма. Запознаване с ректорското ръководство, среща с ръководителите на факултетите и посещение на ключови за обучението им в университета места, потопиха първокурсниците в академичната атмосфера.

По време на първата по рода си среща със задочните студенти, ректорът на Русенския университет, проф. Велизара Пенчева ги поздрави с избора да продължат образованието си именно тук.

„В глобалната конкуренция между висшите училища не само в България, а и по света, придобитите тук знания ще ви дадат шанс за успешна професионална реализация. Пазете академичните традиции и утвърждавайте името на нашия университет. Изкачвайте се към върховете на знанието, като използвате младежката си енергия и любопитство! Учете и работете така, че да не се срамувате от себе си!“, обърна се към студентите ректорът на университета.

След общата част, в която участваха първокурсниците от всички факултети, „академичната разходка“ продължи с посещение на лабораториите и част от учебната база на различните звена. Студентите разгледаха уникалната експозиция, посветена на 70-годишнината на Русенския университет „Летопис на растежа“ и имаха възможност да се запишат в Университетската библиотека – най-голямата в Северна България за научна литература.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама