Четирима пострадали при пътни инциденти в Русе и региона през последните дни

13:49, 29 авг 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима са пострадали при пътни произшествия през последните в Русе и региона, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 26.08.2016г. около 12.47ч. лек автомобил "Фиат", управляван от 24-годишен мъж Тетово, нарушава правилата за движение, като предприема маневра за изпреварване непосредствено преди регулирано кръстовище между ул. "Борисова" и ул. "Св. Георги" в Русе, пресича двойна непрекъсната линия и навлиза в лентата за насрещно движение. Там той е блъснал извършващият маневра за завиване на ляво в кръстовището лек автомобил "Алфа Ромео", управляван от 40 годишен мъж от Русе, в следствие на което губи контрола над МПС, отклонява се в ляво по посока на движението и блъска паркирания лек автомобил "Фолксваген".

В резултат от нарушението е настъпило ПТП с имуществени вреди, един тежко ранен и един леко ранен. Алкохолните проби на водачите са отрицателни.

На същия ден около 16 часа е получен сигнал за ПТП на пътя между Нисово и Щръклево. То е станало в условията на ясно време и суха пътна настилка. Лек автомобил "Опел", управляван от 26-годишен мъж от кърджалийското село Рани лист се движи със скорост, несъобразена с пътните условия, в резултат на което загубил управление и след десен завой напуска пътното платно в дясно по посока на движението си и се хвърлил в крайпътната канавка.

В следствие на това е пострадала возещата се отпред вдясно 24 годишна пътничка от търговищкото село Крепча, която след преглед от екип на ЦСМП - Две могили е освободена за домашно лечение. Алкохолната проба на водача е отрицателна, съставен му е акт за установено административно нарушение.

Както вече съобщихме, на 27 август около 22.30ч. на пътя Русе-Силистра също е имало инцидент. Лек автомобил "Ауди" с русенски регистрационен номер, собственост и управляван от 24 годишен мъж Борисово, при избиране скоростта си на движение не се съобразява с широчината на пътното платно, отклонява с вдясно по посоката на движението и се блъска последователно в отводнителен канал и крайпътни храсти.

При произшествието има материални щети и 1 леко ранен - шофьорът, който след преглед в УМБАЛ-Русе е освободен за домашно лечение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама