Спипаха трима да крадат гориво, откриха в тях и дрога

15:55, 31 авг 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Органите на реда в Русе са заловили трима, докато източват горивото на товарен автомобил в района на бул. "България", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 30 август дежурен автонаряд извършвайки обход в междублоковото пространство в кв. "Здравец - изток" под бул. "България" установява лек автомобил "Ауди" с изгасен двигател и светлини. При приближаване към него служителите виждат на предна лява седалка лице, което се снишава към пода. При извъшената проверка се установява неговата самоличност.

Около автомобила обаче се разнасяла силна миризма на дизелово гориво. На задната му седалка са открити мобилен телефон и мъжка черна чантичка с бяло прахообразно вещество в нея, за което лицето заявява, че е амфетамин и е собственост на 28 годишен мъж от Николово. Той от своя страна бил избягал, виждайки полицейския автомобил. Установено е още, че капачката на резервоара на "Ауди"-то била на покрива му.

Извършвайки обход на около 25м на изток служителите открили товарен автомобил "Фолксваген" с взломена капачка на резервоара. Под него е намерен мъж, който е държал в ръката си маркуч и пластмасова туба с жълтеникава течност и характерна миризма. Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са 2 мобилни телефона, 3 пластмасови туби от минерална вода с неголямо количество жълтеникава течност с характерен мирис, ел. помпа, акумулаторна батерия, сим карти, 2 контактни ключа, 1 табакера с бяло прахообразно вещество, реагиращо при полевия наркотест за метамфетамин.

Щетите са в процес на установяване. По случаят е образувано досъдебно производство срещу К.Р. на 19 години, М.А. на 32 години и Х.Й. на 27 години за кражба от МПС и притежание на наркотични вещества. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама