Спазваме българското законодателство, кой и защо ни очерня, пита "Монтюпе"

17:11, 20 сеп 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"След затварянето на всички вентилационни отвори на Хале 3 (108 на брой), съгласно необоснована и неподплътена с доказателства и факти заповед на РИОСВ, което значително намали производствения капацитет на фирмата, и многобройните извършени от регулатора проверки, миризмите или замърсяването продължават, именно защото техният източник не е "Монтюпе"! "Монтюпе" спазва българското законодателство!".

Това заявява Микаел Бризон, индустриален директор на "Монтюпе" в официално изявление на компанията разпространено до медиите днес.

Припомняме, че от началото на този месец отново зачестиха сигналите за остри миризми на бакелит в няколко русенски квартала и централната част на града. В тази връзка бе организиран протест на площад "Свобода".

Междувременно от РИОСВ и еко министерството бе заявено, че заводът за авточасти го грози глоба от 500 000лв., а прокуратурата се зае с проверка на всички събрани данни по случая.

Topnovini.bg прилага и пълният текст на позицията на "Монтюпе", подписана от индустриалния директор на компанията Микаел Бризон, без съкращения и редакторска намеса:

МОНТЮПЕ НЕ Е ЗАМЪРСИТЕЛЯТ НА ГРАД РУСЕ! КОЙ И ЗАЩО НИ ОЧЕРНЯ?

МОНТЮПЕ първо бе обвинена, след което бе санкционирана, без каквито и да е било доказателства за замърсяване в нощта на 10ти септември 2016 г. /събота/, чрез гръмка и шокираща пресконференция, организирана от РИОСВ и институциите.

След затварянето на всички вентилационни отвори на Хале 3 (108 на брой), съгласно необоснована и неподплътена с доказателства и факти заповед на РИОСВ, което значително намали производствения капацитет на фирмата, и многобройните извършени от регулатора проверки, миризмите или замърсяването продължават, именно защото техният източник не е МОНТЮПЕ! МОНТЮПЕ  СПАЗВА БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!

Като пример за насилствения натиск, упражняван от институциите върху Монтюпе, същите продължават да ни обвиняват след множеството оплаквания за неприятни миризми, които продължават да постъпват и в периода след така нареченото „разрешаване на проблема“ и затварянето на вентилационните отвори, което доведе до значително намаляване на производството на фирмата.

В такъв случай, чии интереси се крият зад тези действия или бездействия? Кого прикриват? Защо трябва да се лъжат жителите на града? Толкова ли е трудно да се измери степента на замърсяване в различните квартали на града и на площадките на различните производствени предприятия? Защо да не се направи такова измерване? Защо регулаторът не предоставя никакви измервания и доказателства? Били са усетени миризми на машинни масла и мазут, но каква е връзката с Монтюпе, която не използва такива продукти?

Тези непрестанни, вече ежедневни, очернящи кампании, които са необосновани и имат за цел да манипулират общественото мнение, трябва да спрат! В следствие от медийните изяви на властите в Русе, бяхме принудени, с подкрепата на Френско-българската търговска и индустриална камара и Посолството на Франция, да се обърнем към най-висшите държавни органи. Не става дума за арогантност, а за начин да докажем нашата пълна невинност. Сътрудничим напълно на всички компетентни и обективни органи. Обжалваме необоснованите и нарушаващи интересите на нашите служители санкции, наложени по необективен начин срещу нашето предприятие.

Монтюпе е отговорна международна компания, един от основните работодатели на града, който се развива и инвестира в икономиката на Русе и на България. Противно на това, което се разпространява като информация, ние управляваме заводи в цял свят, но за първи път сме въвлечени в такъв порочен кръг. Това ни кара да се съмняваме в действителното намерение на България да привлича чуждестранни инвеститори от световен ранг.

Това положение опетнява както нашата репутация и достойнство пред нашите служители, партньори и клиенти по целия свят, така и вреди на имиджа на България като надеждна и атрактивна инвестиционна дестинация. Монтюпе запазва правото си да се защити по съдебен ред срещу всеки, който си позволи да накърни интересите й в общественото пространство, като отправя неаргументирани поименни обвинения без материални доказателства или като назовава или подсказва името на нашето предприятие в контекст, който манипулативно подвежда общественото мнение в посока на недоказани твърдения и спекулации.

В най-скоро време Монтюпе ще организира пресконференция в град Русе, на която ще представим позиция си, подкрепена с факти, и ще отговорим на всички въпроси.

Микаел Бризон,

Индустриален Директор

МОНТЮПЕ

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама