Организират протест срещу изграждане на емигрантски лагер в Русе

19:26, 23 сеп 16 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нека на 29-ти септември от 18 часа пред Общината, заедно да покажем на политиците, че не желаем да участваме в техните игрички и не желаем емигрантски лагер в нашата област“.

Това гласи призивът на Мирослав Станчев в социалната мрежа фейсбук. Русенецът вече е подал необходимото за целта уведомление за протест до местната администрация в крайдунавския град.

Според него ще се използва озвучителна уредба и плакати.

За събиране на участници и събиране на подписка пък пред Съдебната палата ще бъде разположена масичка в часовете от 10 до 10 от 24-и до 29-и септември.

„Проблемите които такива лагери създават в София, Хасково и други български места, показват че не искаме да има лагер и в Русенска Област!“, заявява още Станчев.

Припомняме, че темата излезе на дневен ред преди около седмица. Тогава депутатът проф. Любомир Владимиров от „Атака“ коментира, че е получил десетки запитвания от граждани на Русе и околните населени места, които са силно притеснени от „изказване на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което се проличават намерения на Министерство на вътрешните работи за създаване на нови пет или шест бежански центрове на територията на страната“.

По думите на проф. Владимиров през 2014г., МВР е имало същите намерения и конкретно за създаване на такъв вид център в околностите на гр. Русе., където да бъдат настанявани чужди лица незаконно преминали българската граница и/или направили подобен опит.

Тогава русенските граждани се противопоставиха твърдо на подобни намерения, не само с подписка от над 6 000 човека, но и с готовност за гражданско неподчинение, като за целта имаше и няколко протеста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама