Повече от 200 участници се включиха в пробега Гюргево- Русе

13:33, 24 сеп 16 / Спорт 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 200 участници от 10 държави се включиха в първото издание на Международно бягане на Свободния дух „Гюргево – Русе“ (Free Spirit Run Giurgiu - Ruse). При дамите на първо място е Анкута Бобочел /Румъния/ с време 51 мин. 09. Най- добре от българските състезателки се представи Маринела Нинева, която е пета.

При мъжете победител е Ахмед Насеф /Италия/. Той финишира за 44. 15. На седмо място се класира Илия Куцаров.

Събитието беше както за професионалисти, така и за любители на спорта, разделени в три категории – над 18, над 40 и над 50-годишна възраст, а наградният фонд е в размер на 12 500 лв. 

Международното бягане беше с дължина на трасето 15 км. То стартира от центъра на Гюргево и завърши в центъра на Русе. Състезанието се организира от Община Русе, Община Гюргево, Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, Спортен клуб „Дунарея“, Българската и румънската федерация по лека атлетика, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Маршрутът премина през основните пътни артерии на Гюргево, пресече река Дунав през моста на приятелството, след което на българска територия премина през бул. „Тутракан“, ул. „Доростол“, бул. „Съединение“, ул. „Петко Д. Петков“, пиаца „Дунав“, а финалът беше пред Съдебната палата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама