В Русе започва Националната информационна седмица за осиновяването

06:54, 25 сеп 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната информационна седмица за осиновяването, станала традиционна за екипа на „Еквилибриум“ и екипа на Комплекса за социални услуги, тази година е в рамките на дните 26 септември- 02 октомври. Националната информационна седмица се реализира от Българска асоциация осиновени и оснивонители /БАОО/.

В русенския комплекс седмицата стартира днес, 25 септември, 10.00 до 13.00 часа със Седма годишна среща „Приятели на осиновяването” – „Миньонска дискотека”, съобщават организаторите на събитието.

Всички участници и гости, които са от постоянната група за взаимопомощ (осиновители и кандидат осиновители) в Комплекса ще бъдат облечени като веселите миньони. Родители и децата ще изявяват талантите си пред публика.

Ще се предостави възможност за свободни разговори между родители, специалисти и служители, съвместни игри на децата. Завършва с всеобщо веселие и торта. Официален гост на празника е Кристина Георгиева – Директор Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Русе.

На 26.09. от 10.00 до 17.00 ч. е денят на Отворени врати за осиновители, кандидат- осиновители и осиновени в КСУДС – канят се всички, които имат какво да споделят по темата. На разположение ще са специалисти, работещи в областта на приемната грижа и осиновяването – социални работници, психолози, психотерапевти.

На 27.09. от 10.00 – 13.00 часа е прожекция на филма  „Триъгълник от любов“,   създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете” - програма „Вяра в децата и семейството“, осъществен с подкрепата на Фондация „Лале“ и Фондация ОУК. Ще е проведе дискусия върху филма.

На 28.09. 10.00 – 12.00 часа  ще има участие на осиновени деца и родители, както и техни приятели в традиционната вече за Комплекса Плей група. Този път имат възможност да станат герои в драматизация на приказката „Грижовна лисана”, а  децата ще се докоснат до света на главния герой – осиновено лисиче.

На 29.09. – 30.09. от 9.00 до 17.00 ч. ще стартира задължително обучение на поредната група кандидат-осиновители в Комплекса за социални услуги със шест семейства кандидат- осиновители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама