Задържаха голямо количество бира без документи на Дунав мост

14:51, 25 сеп 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2448 л бира задържаха митнически служители в района на Дунав мост 1 Русе - Гюргево. Пратката с бира не е била придружена от изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщават от Агенция Митници.

Бирата, марка „SKOL", пътувала в камион с българска регистрация, натоварен с различни видове храни от Румъния. Според товарителницата цялата стока от камиона трябвало да бъде разтоварена в склад в София. При проверката на изискуемия по закон опростен придружителен документ за превоза на алкохолната напитка е установено, че там като получател е посочена фирма в град Никозия, Кипър.

Това очевидно разминаване между написаното в товарителницата и опростения придружителен документ накарало митническите инспектори да поискат да им бъде представен документ по Закона за акцизите и данъчните складове, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Водачът не могъл да представи нужните документи. Според дадените от него обяснения, той трябвало да разтовари пивото в София. 

Заради констатираното нарушение на ЗАДС и поради липса на документи, цялото количество бира от марката „SKOL" е задържано. Изброени са 3455 метални кутийки по 0,500 л и 288 пластмасови бутилки от по 2,5 л. По случая е образувано административно- наказателно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама