„Драконите“ не свалят гарда: Ще търсим своето във всеки следващ мач

17:43, 25 сеп 16 / Спорт 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболистите на „Дунав“ ще получат по-голяма почивка след срещата с „Ботев“ Пловдив.

Както вече съобщихме, те отстъпиха на „канарчетата“ с 1:2 на „Лудогорец Арена“ в Разград. Това на практика бе първа загуба за тях след уникалния старт с 5 победи и 2 равенствa в първите 7 кръга на Първа лига. Треньорският щаб е решил да даде по-голяма почивка на своите възпитаници след двубоя в съботната нощ, като първото занимание за новата седмица ще е във вторник.

„Съжаляваме за този резултат. Явно мачът в сряда за Купата на България срещу „Витоша“ Бистрица, в който играхме 120 минути, оказа влияние. Момчетата явно не бяха на 100% възстановени. Сега имаме 8 дни до мача с „Левски“. Важното е да се възстановят първо физически. Ще почиват два дни и след това започваме подготовка за гостуването в София“, коментира треньорът Веселин Великов.

Той отчете, че дунавци са играли добре, но до 20-ата минута. Следващите 25 минути по думите му са най-слабите за отбора на „Дунав“ до момента.

„Отборът на „Ботев“ ни натисна и имаха положения, с които можеха и да обърнат резултата още през първото полувреме. През втората част вкарахме малко повече агресия в средата на терена с влизането на Давронов на мястото на Раденцов. Уцелихме и греда при 1:1. Ако тогава топката бе влязла във вратата след удара на Юли Ненов, мачът отиваше в друго русло. Вместо това обаче получихме гол и до края пропуснахме пак да изравним поне на няколко пъти. На практика с 2-3 контраатаки през второто полувреме ни вкараха победния гол. Биха ни с нашата игра. Може би и ние от треньорския щаб не сме преценили добре ситуацията и също имаме вина“, коментира още Великов.

„Имахме своите шансове, но този път не ни се получи играта. Преотстъпихме инициативата на „Ботев“ след 20-ата минута и те се възползваха, можеха даже да обърнат резултата още през първото полувреме. След това се хвърлихме да вземем мача, но получихме и гол и стана още по-трудно. Тази загуба обаче няма да ни откаже да търсим своите шансове във всеки следващ мач“, сподели от своя страна капитанът на „Дунав“ Диян Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама