Бисер Миланов се включва в президентската надпревара

17:02, 26 сеп 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенецът Бисер Миланов, известен още като "Петното", се включва в надпреварата за президент, става ясно от Решение № 3606-ПВР на Централната избирателна комисия. 

Миланов е издигнат от инициативен комитет, представляван от сина му Виторио, става ясно от решението, публикувано на 24 септември. Кандидат за вицепрезидент ще бъде Красимир Настев. 

Заявлението от инициативния комитет е постъпило на 22 септември, подписано е от 21 избиратели и е придружено от цялата необходима документация - нотариално заверени образци от подписитете на комитета, декларация от изборните книжа, банково удостоверение за налична банкова сметка. 

Налице са изискванията на чл. 151 – 154 от Изборния кодекс и Решение № 3440-ПВР от 1 септември 2016 г. на ЦИК за регистрация инициативен комитет за издигане на независим кандидат за президент Бисер Георгиев Миланов и независим кандидат за вицепрезидент Красимир Петров Настев в изборите на 6 ноември 2016 г., се казва в решението на Избирателната комисия. 

То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Името на Бисер Миланов нашумя край протестите и контра-протестите при кабинета "Орешарски", когато нееднократно бе задържан от полицията заради провокации към насилие. Основател е на Национално движение "Свобода", известно с противоречивите си обществени прояви както в Русе, така и в столицата. Това дори му "спечели" място зад решетките за известно време, откъдето той продължи да се радва на медийно внимание и да дава интервюта. Междувременно дори специална парламентарна комисия разследва неговата дейност и проучва дали той се е срещал с настоящия премиер Бойко Борисов и настоящия евродепутат Николай Бареков.

Опитва да се включи в политическия живот на Русе като се кандидатира за общински съветник на местните избори през 2015, когато получава 175 действителни гласа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама