Русенци се потопиха в аристократичните традиции на "Малката Виена"

20:48, 26 сеп 16 / Култура 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер на площада пред Русенската опера бе изнесен танцов спектакъл, част от проекта "Русе, танцувай!", организиран от КСТ "Настроение" и Общинска фондация "Русе - град на свободния дух". 

Множество русенци бяха изпълнили площада, за да се потопят в атмосферата на бляскави балове, с които Русчук е бил известен в близкото минало. За завършения вид на цялостната обстановка се погрижиха музикантите от „Биг Бенд - Русе“, а за пресъздаването на автентчната атмосфера Държавна опера - Русе бе осигурила бляскави костюми. 

През деня преди финалното събитие се проведе танцов уъркшоп, на който желаещите имаха възможност да заучит основните стъпки в балните танци. Заявилите желание да танцуват доброволци са били около 50, коментират организаторите.

Русе възражда своите културни традиции и осъществяването на този проект е доказателство за това, категорични са по този повод от местната администрация, припомняйки, че именно тук са се провеждали първите балове в България, на които са присъствали изтъкнати аристократи, заможни търговци, военнослужещи и представители на дипломатически мисии у нас. 

Събитието се провежда в контекста на кампанията "Русе – Европейски град на спорта 2016"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама