Румен Радев: Ако не подкрепяме кандидатурата си за ООН, рискуваме да загубим уважението на целия свят

13:47, 27 сеп 16 / Политика 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Рискуваме да разиграем сценката за българския казан в ада, на сцената на ООН. Това е недопустимо. Българсото правителство трябва да подкрепя своята кандидатура за генерален секретар, и рискуваме наистина да изгубим уважение не само в собствените си очи, рискуваме да изгубим уважението на целия свят". Това заяви днес на пресконференция в Русе кандидатът за президент, подкрепян от БСП, Румен Радев.

Той е на посещение в града, където вчера се срещна със симпатизанти, студенти и представители на научната общност. Тази сутрин с бившият генерал се срещнаха и представители на запасното войнство.

Радев коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който преди седмица заяви, че не приема партиите да се крият зад независими кандидатури, тъй като след това няма как да бъде търсена отговорност. "Това не е криене, това е отваряне и едно послание към всички български граждани. БСП прояви достатъчно отговорност и мъдрост да издигне за президент един безпартиен кандидат, и да търси подкрепата на всички български граждани, които са разочаровани и недоволни от статуквото, и които мислят трезво за бъдещето на България, и наистина ще подкрепят независим кандидат", заяви Радев. 

По думите му, основен негов опонент ще бъде "мистериозният кандидат на ГЕРБ, който чакаме да бъде парашутиран от премиера". Нямало да има значение дали това ще е мъж или жена, тъй като има много достойни дами в политиката, но все пак бе припомнено, че се очаква от президентът да бъде и върховен главнокомандващ. 

Бившият генерал заяви още, че като президент ще използва максимално правомощията на иституцията, основно в частта на отлагателно вето върху закони, които не работят в интерес на България и българските граждани. Ще канализира и обществената енергия чрез обществени дебати, дискусии и обществени съвети, тъй като това е една от най-силните форми на гражданското общество. 

Радев коментира още, че ще строи настрана от вътрешните политически проблеми на партиите, а за него е важна подкрепата на българските граждани, и вярва, че те ще направят правилен избор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама