Внучката на Игнат Канев вече е жител на Русе (видео)

15:23, 28 сеп 16 25 1118 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Пламен Стоилов се срещна с Игнат Канев и съпругата му Димитрина Канев. Информация за срещата съобщават от кабинета на градоначалника. 

Роденият в русенското село Горно Абланово българин, днес е в топ 25 на успелите хора в Канада. Той избра именно Русе, за да отпразнува 90-ия си юбилей. 

„Вашето име се споменава всеки ден от нашите съграждани с благодарност за всичко, което сте направили за града ни. За мен е чест да Ви познавам“, е заявил Пламен Стоилов. На срещата в кабинета на кмета са присъствали още председателят на Общински съвет-Русе чл.-кор. проф. дтн проф. Христо Белоев, зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, както и секретарят на Община Русе Димитър Генков. 

Кметът Пламен Стоилов е връчил на Канев акт за раждане на неговата двегодишна внучка – Игнатиа Анна, която вече е жител на Русе, а настоящият й адрес е в Канада. Баба й Димитрина и дядо й вече я учат на български език, тъй като искат тя да се гордее с корените си. 

Игнат Канев е споедлил, че намира Русе още по-красив, а Русенският университет „Ангел Кънчев“ още по-модерен. Проф. Белоев е допълнил, че с кмета Пламен Стоилов работят ръка за ръка, за да продължат да превръщат нашия в град в по-добро място за живеене. 

„България има нужда от качествени млади хора. Доволен съм и щастлив от това, което виждам тук. На моите 90 години все още преминавам Океана, за да се върна в България. Да плачеш от радост – не е лека работа“, е заявил Игнат Канев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама