Игнат Канев отново заяви своята подкрепа за Русенския университет

15:45, 28 сеп 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Канадският строителен магнат и благотворител, почетен доктор на русенското висше училище Игнат Канев посети Русенския университет и се срещна с академичното ръководство. Информация за срещата съобщават от учебното заведение. 

По време на разходка в сградата, Канев се е запознал с постерната изложба, събрала моменти от събития, провели се в голямата зала на изградения с негова помощ Канев център. „Радвам се, че тук идват млади хора, че използвате залите по различни поводи!“, е възкликнал Канев пред снимките от посещението на първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, от международните състезания по информатика, от университетските форуми и театралните постановки.

„Университетът получи подарък, който затвърди мястото му сред висшите училища в  България и на международната сцена.“, е заявил председателят на Общото събрание на Русенския университет и председател на Общинския съвет – чл.-кор. проф. Христо Белоев. 

Реализацията на завършилите студенти и моменти от историята са били основните акценти в презентацията на ректора на университета проф. Велизара Пенчева. От своя страна Канев е дал пример с българите, които са завършили специалности в областта на информатиката и са емигрирали в Канада. Само за последните 15 години в пет от големите банки в страната и в най-големите болници, електронните системи се управляват от българи, е казал той. „Радостен съм да видя, че ние българите не отстъпваме от останалите хора по света, защото университетите ни дадоха образование на млади хора, които вече за навсякъде – и в Европа, и в Америка“, е заявил още Игнат Канев.

В края на срещата с академичната общност той е получил почетния плакет „70 години Русенски университет“ и е заявил: „Винаги може да разчитате на мен!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама