Мис национален отбор се превръща в празник на спорта в Русе

01:17, 29 сеп 16 / Спорт 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подробности за третото издание на конкурса „Мис национален отбор“, който тази година ще се проведе в „Булстрад Арена“ на 20 ноември разкриха днес зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Иван Григоров, Магдалина Георгиева – продуцент на формата „Мис национален отбор“, бившият лекоатлет и рекордьор Евгени Игнатов, Елеонора Гурбанова – треньор по лека атлетика, Ваня Запрянова – Мис национален отбор по волейбол, Радост Стоянова – сегашна претендентка в конкурса и многократна шампионка по лека атлетика.

“Мис Национален отбор” е български авторски телевизионен проект, който търси и намира талисмани за националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол.

„Това не е обикновен конкурс за красота, а конкурс с кауза“, сподели Георгиева. “Мис Национален отбор 2016” търси момичетата, които са достойни да застанат до най–добрите български спортисти и да представят България по нетрадиционен начин пред света в следващите две години.

Водещ на събитието, в което участие ще вземат 16 претендентки, ще е Орлин Павлов. Те ще се състезават в 5 различни и атрактивни дефилета – първото ще е със специално ушити тоалети от студенти по мода в Националната художествена академия, тур по бански костюми, официални рокли, дефиле стил „Молен Руж“ и ще завършат със спортно дефиле.

„Тази година екипът на продукцията реши да разшири формата на събитието, като включи ученици и студенти, на които ще им бъде предоставена сцената в началото на шоуто“, сподели Магдалина Георгиева.

По този начин „Мис национален отбор“ реши да подкрепи масовия спорт в град Русе, където се провежда инициативата. Организаторите искат тазгодишната проява да се превърне в истински празник на спорта и достоен финал на поредицата от събития в рамките на инициативата „Русе, европейски град на спорта 2016“.

От една страна избраните талисмани на отделните национални отбор не само ще посрещат и ще присъстват на големи състезания в тяхна подкрепа, но и допълнително активно ще популяризират спорта сред своите връстници - студенти и ученици.

От друга страна във връзка с разширяването на формата, заедно с треньори от спортните клубове в града, ще се организират директни демонстрации на отделни групови и индивидуални спортове в залите и салоните на училищата и РУ „Ангел Кънчев“. Тези срещи ще бъдат придружени от популярни български изпълнители, които ще дадат своя принос за популяризиране на спорта в учебните заведения. Тази инициатива ще бъде организирана със съдействието на Евгени Игнатов, треньори и активната помощ на зам.-кмета Григоров и неговия ресор.

Училищата, които са заявили интерес за участие в тази инициатива, ще получат възможността да се състезават на сцената на „Мис национален отбор“ чрез изяви на своите талантливи деца в различни сфери - спорт, музика, артистични прояви.

Вечерта ще завърши с голям предновогодишен градски бал, в който ще участват музиканти от шоуто, известни ди джеи и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама