Искрен Веселинов за закона за бурките: Това е голяма победа за всички патриоти

16:00, 30 сеп 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Това е голяма победа за всички патриоти, която бе постигната с голям консенсус от страна на всички отговорни политически партии. Изключвам от това число протурските ДПС и ДОСТ, които са проводник на ислямистки внушения от трибуната на българското Народно събрание." - това е заявил след края на гласуването на законопроекта за забрана на бурките русенският депутат и съвносител на законопроекта Искрен Веселинов. Резюме на изказването му публикува прес центърът на ВМРО - Русе. 

По време на дебатите в зала, Веселинов е призовал ДПС да постъпи европейски и да приеме закона, а "не да се гърчи като настъпана усойница". По думите му, в текстовете е изрично уредено, че забраната няма да важи за храмовете. "Целта не е да се ограничават религиозните права. Вие искате да позволим това унижение за жената, което се случва в някои тълкувания на закона?", е заявил Веселинов.

Законът откликва на острата нужда у нас от правна регулация на обществените отношения, свързани преди всичко с агресивно налаганите на територията на на Република България ограничения на личната свобода и човешко достойнство на родените и живеещите у нас граждани от женски пол, чрез насилствено заставяне или подтикване чрез заплащане, да поставят върху себе нетрадиционно за българските мюсюлмани облекло, твърдят от ВМРО.

Веселинов е призовал своите колеги от мнозинството да проявят същият разум, когато дойде ред да се гласува и за другите ключови проектопредложения на патриотите - най-вече предложението за изменение на закона за вероизповеданията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама