Игнат Канев: Моите каузи в Русе са здравеопазване и образование

17:47, 01 окт 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ще продължа да подкрепям каузите, свързани със здравеопазване и образование в Русенско, и се надявам че ще мога да го правя още дълги години". Това заяви днес Игнат Канев на среща с медии в конферентния център, носещ неговото име. 

Канадският строителен магнат с български корени е отново в Русе за да отпразнува своя 90-ти рожден ден, както и за да присъства на откриването на обекти, построени благодарение на благотворителната му дейност. 

Канев за пореден път похвали доброто взаимодействие с Русенския университет, и особено с бившия вече ректор чл.-кор.проф. Христо Белоев. "Имате много ценен кадър в лицето на проф. Белоев, пазате го, тъй като в Канада имаме нужда от такива като него", през смях коментира Канев. Той заяви, че и при по-нататъшната си дейност ще разчита на съдействието на университета за реализацията на благотворителните си идеи.

Канев разказа още за своя късмет да бъде приет през 50-те години от канадския народ такъв какъвто е, без предразсъдъци относно произхода си, тъй като формално България е обявявала два пъти война на Канада през Втората световна война. Поради това неговите фирми и в момента се опитват да помагат на военни бежанци, и са приели множество сирийци.

Тази вечер в Канев център на Русенския университет е организиран коктейл за 90-тата годишнина на рожденика, като са поканени множество видни русенци, роднини и гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама