Отварят за всички трибуна „Моци“ за „Дунав“ - „Монтана“

12:44, 16 окт 16 / Спорт 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Драконите“ „приемат“ „Монтана“ в мач от десетия кръг на Първа лига. Двубоят е по програма на днешния 16 октомври, неделя, от 20:00 ч. на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград и ще бъде излъчен в пряко предаване по „Диема спорт 2“.

Фаталните 13 точки разделят двата тима към този момент. Дунавци продължават да са сред челниците в класирането с актив от 17 точки, а тимът от северозападния град в долната част на таблицата - с едва 4.

Оказва се обаче, че двата отбора се изправят за първи път един срещу друг в елита. Причината е, че допреди 25 години, когато русенци са били традиционен и незаобиколим фактор в най-високото ниво на футбола у нас, „Монтана“ е пребивавал предимно в по-ниските етажи. Ролите през последния 1/4 век обаче се размениха и днешният съперник на „Дунав“ е по-често сред най-добрите.

Последните две срещи между тези отбори са от сезон 2013/2014 в „Б“ група. На 2 ноември в северозападния град те завършват 0:0. В предпоследния кръг „драконите“ започват добре - с попадение на Ивайло Раденцов от дузпа във втората минута. Още до края на първата част обаче амбициите им за оцеляване в професионалния футбол бяха прекършени с голове на Благой Наков и Ерик Почански.

Тогава „Дунав“ изпадна при аматьорите, но това доведе и до сериозни промени, благодарение на които отборът, носещ името на голямата европейска река, се завърна не само в професионалния футбол, но и заслужи място сред най-добрите - нещо, което не се бе случвало 1/4 век.

Сега „драконите“ са пределно мотивирани да запишат успех в днешната неделна среща, категорични са от русенския щаб. Най-верните фенове отново ще са зад „Дунав“ и се очаква да подкрепят по познатия начин своите любимци.

„Футболистите и треньорите се готвят и влагат много усилия нашият отбор да постигне така желаната победа. Когато излязат на терена обаче, подкрепата от трибуните, със сигурност ще даде допълнителни криле на любимите ни „дракони“ да полетят и да постигнат този успех. Затова и ние ще сме там“, споделят по този повод от фен клуба „Дунав завинаги“.

Междувременно от клуба съобщиха, че заради очакваното лошо време т.нар. трибуна „Моци" ще бъде отворена за всички желаещи, независимо от това за кой сектор са си закупили билети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама